Eerste Gobike op Bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn

Eventmanagement Businessclub De Wetering Haarrijn GoBike Lot van Hooijdonk

 

Wethouder Lot van Hooijdonk lanceert modern deelfietsprogramma

Donderdag 11 mei 2017 is de Gobike geïntroduceerd bij ondernemers van bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn. De Utrechtse wethouder Verkeer, Mobiliteit en Duurzaamheid Lot van Hooijdonk fietste onder luid fietsbelgerinkel het eerste rondje en droeg de Gobike daarna over aan één van de ondernemers die deze e-bike met ingebouwde tablet direct ging gebruiken.

 

 

Gobike is een Deens-Nederlands deelfietsen programma. Op De Wetering-Haarrijn staan nu 20 van deze stoere, witte deelfietsen met ingebouwd, hufterproof tablet. Het huren van een Gobike is simpel: OV-chipkaart of creditcard voor de tablet houden en fietsen maar. Zodra de e-bike weer in het elektronisch fietsenrek geplaatst wordt, rekent de Gobike automatisch af. De tablet maakt een slimme combinatie mogelijk van fietsgebruik, routeplanner en marketing. Dit moderne deelsysteem heeft zich al bewezen als positieve businesscase. Met de e-bike kunnen eenvoudig grote afstanden afgelegd worden, waarmee dit vervoersmiddel voor veel mensen interessant is.

 

Stichting Innovatie en Promotie (STIP) werkt al een aantal jaren succesvol samen met Ecotransferium aan nieuwe en duurzame mobiliteitsoplossingen. Voorbeelden zijn de Carpoolbutler, Fiets & Deel, Rij2op5.nl en de slimme Bandenpomp en daar is vandaag de Gobike aan toegevoegd. Ook U15, het netwerk van ondernemers op meerdere bedrijventerreinen in Utrecht, zet samen met het Ecotransferium in op duurzame mobiliteit in Midden-Nederland met een betere bereikbaarheid, lagere kosten, CO2-reductie en vitalere werknemers.

 

BCDW GoBike 1 BCDW GoBike 1
BCDW GoBike 15 BCDW GoBike 15
BCDW GoBike 14 BCDW GoBike 14
BCDW GoBike 13 BCDW GoBike 13
BCDW GoBike 12 BCDW GoBike 12
BCDW GoBike 11 BCDW GoBike 11
BCDW GoBike 10 BCDW GoBike 10
BCDW GoBike 9 BCDW GoBike 9
BCDW GoBike 8 BCDW GoBike 8
BCDW GoBike 7 BCDW GoBike 7
BCDW GoBike 6 BCDW GoBike 6
BCDW GoBike 5 BCDW GoBike 5
BCDW GoBike 4 BCDW GoBike 4
BCDW GoBike 3 BCDW GoBike 3
BCDW GoBike 2 BCDW GoBike 2
 

Over STIP
De Stichting Innovatie en Promotie De Wetering – Haarrijn stimuleert en ondersteunt sinds 2013 duurzame en vernieuwende initiatieven van en voor ondernemers aan De Wetering en in Haarrijn. Voor de uitvoering van de initiatieven verkrijgt STIP gelden uit het Ondernemers Fonds Utrecht.

Bekijk hier het persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *