Telindus Inspiration Center, waar een kopje koffie toe kan leiden

geplaatst in: Nieuws van Xandrius | 0

Op 1 november waren wij te gast in het Telindus Inspiration Center. De presentatie en de daaropvolgende experience was een op en top experience!

Het Telindus Inspiration Center is opgezet om relaties en geïnteresseerden kennis te laten maken met nieuwe technologieën, zoals Virtual and Augmented Reality, Robotisering, 3D printing en Blockchain. Het is belangrijk dat men organisaties laat nadenken over hoe zij door de toenemende digitalisering en technologie gaan denken: is hetgeen je vandaag doet, volgend jaar nog relevant voor jouw bedrijf? De digitale transformatie vraagt nu eenmaal om een andere mindset van de hele organisatie. Wist je bijvoorbeeld dat technologie zich exponentieel ontwikkelt? Weet je wat dat betekent voor jouw bedrijf dat gebruikmaakt van deze technologieën? Zijn er in de (nabije) toekomst nog wel mensen die werken of wordt het werk allemaal overgenomen door robots? Het Telindus Inpiration Center draait om innovatie, de vragen die het oproept maar het laat ook de mogelijkheden zien.

De groep werd in tweeën gesplitst en men ging onder begeleiding aan de slag met Virtual Reality, waarbij sommigen van ons virtueel van een dak afsprongen. Een spannende belevenis! Daarna volgden korte sessies over Augmented Reality, Artificial Intelligence, Internet of Things en BlockChain.

Er staan een een aantal zuilen in het Center opgesteld. Op deze zuilen staan oudere apparaten zoals een bakelieten telefoon, een floppydrive, de eerste Mac computer en nog meer. Er was één zuil opzettelijk leeggelaten met de vraag: Wat hoort er op die zuil te staan? Mensen, die worden vervangen door de robot? Time will tell! Terug naar de aanhef: het idee voor deze bijeenkomst is ontstaan tijdens een kopje koffie met Rineke met Bart. Door dit kopje koffie is deze Inspiration Experience tot stand gekomen. Mensen zijn dus wel degelijk belangrijk om nieuwe dingen mee te kunnen maken.

Tot slot: Het was een geweldige ervaring en wij bedanken Telindus voor deze bijzondere ontbijtsessie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *